Få dit budskab ud

Uanset hvilken dokumentation, du har lavet, skal den på én eller anden måde ende i hænderne på brugerne af produktet. Måske foretrækker du at vedlægge den som én eller flere filer sammen med softwaren, men så skal softwaren jo stadig ud til brugerne. Eller du ønsker måske at finde særskilte distributionskanaler til dokumentationen, bare for at sikre dig, at den altid er tilgængelig for de tiltænkte brugere, som jo fint kan være nogle andre mennesker, end de, der installerer softwaren. Hvis du ikke leverer software, kan en trykt dokumentation under alle omstændigheder være nødvendig – men hvorfor ikke overveje at gøre den tilgængelig elektronisk i stedet, eller som supplement?

Trykkere

Der findes et stort antal trykkerier, og det kan måske være nyttigt for dig at få et godt og velfungerende forhold til en lokal virksomhed. Alternativt kan du finde trykkerier for bøger og andet materiale, som kan servicere dig via internettet. Vi vil senere tilføje nogle forslag her. Du kunne måske overveje print-on-demand services, hvor enten du eller kunden kan bestille bøger osv., og så bliver disse trykt specifikt til dem og sendt direkte fra trykkeriet.

Elektroniske forlag

Som et alternativ til trykning på papir kan en eletronisk udgivelsesmodel være fordelagtig for både dig og dine brugere – og for miljøet, når man tænker på, at en trykt manual ofte ender i skraldespanden alligevel eller bare ikke findes på det sted, hvor der er brug for den. Den elektroniske udgave kan nemt anskaffes og slettes igen uden andet besvær end at finde ud af, hvor man skal få den fra.